A méhek csodálatos világa

Hegyi József méhész lesz a Móra Ferenc Könyvtár vendége 2020. február 27-én, csütörtökön délután 2 órakor. A nyíregyházi természetgyógyász a méhekről és a méz gyógyító erejéről beszél majd.

A természetgyógyász családi hagyományként, gyermekkora óta foglalkozik a szorgos kis állatokkal és termékükkel, a mézzel. – Már gyermekkoromban lenyűgözött a méhek szervezettsége, elképesztő túlélési képessége. Csodálatos, ahogy egymást segítve dolgoznak egymásért. Eddig mindenféle klímaváltozást, bolygószintű sugárzást, „világvégéket” túléltek. Sokat tanulhatunk tőlük, ismerte el Hegyi József.

A méhész az apjától leste el a mesterség fortélyait, s már fiatalon megtapasztalta, hogy az édes nedűnek gyógyító ereje van. A ma már szaktanácsadással is foglalkozó apiterapeuta a gyermekáldás elérésében, az immunrendszer támogatásában, a mozgásszervi problémák kezelésében és az életerő növelésében is képes hatékonyan segíteni termékeivel.

Hegyi József az évtizedeken át összegyűlt tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel a méhek életéről, szokásairól, a méhészeti termékek gyógyászati célú felhasználásáról Miskolcon.