Tovább és több kedvezménnyel várjuk

Tisztelt Olvasóink!

Kedvezményes beiratkozási lehetőséggel várjuk Önöket 2021. február 1-től május 31-ig, és február 1-től hétköznapokon hosszabb ideig vehetik át a telefonon vagy online igényelt könyveket és egyéb dokumentumokat.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzet miatt a személyesen igénybe vehető szolgáltatásait szüntelteteti, de az online vagy telefonon leadott kölcsönzési igényeket teljesítjük, és február 1-től  hosszabb ideig várjuk olvasóinkat.

Előzetes foglalás utáni kölcsönzés

Az elektronikusan vagy telefonon leadott igénylés visszajelzése után, a megbeszélt napon lehet átvenni a kért dokumentumokat a könyvtár bejáratánál. Az igénylés leadása után meg kell várni a visszajelzést. Az előjegyzett könyvek határidőre való teljesítését a járványhelyzet miatt nem tudjuk garantálni. Könyvek kölcsönzésére csak előzetes foglalás után van lehetőség.

Igényeiket leadhatják:

E-mailben

Központi épület                                        kolcsonzes@rfmlib.hu 
József Attila Könyvtár                             jozsefkvt@rfmlib.hu 
Kaffka Margit Könyvtár                          kaffka1962@rfmlib.hu 
Móra Ferenc Könyvtár                            avasilib@rfmlib.hu 
Petőfi Sándor Könyvtár                           petofikvt@rfmlib.hu 
Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár    szabolib@rfmlib.hu 
Tompa Mihály Könyvtár                         tompalib@rfmlib.hu

 Telefonon – a könyvtárak nyitvatartási ideje alatt

Központi épület                                        46/503-125         H–P 9–18.30
József Attila Könyvtár                             46/324-105          H–P 10–18.00
Kaffka Margit Könyvtár                          46/368-881          H–P 10–18.00
Móra Ferenc Könyvtár                            46/304-107          H–P 10–18.00
Petőfi Sándor Könyvtár                           46/379-032          H–P 10–18.00
Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár     46/344-851          H–P 10–18.00
Tompa Mihály Könyvtár                          46/380-566         H–P 10–18.00

A könyvtár munkatársai a megadott elérhetőségen értesítik az olvasókat az átvétel lehetséges idejéről. A kölcsönözhető dokumentumok száma maximum 10 darab. A könyveket az olvasójegy bemutatása után adja ki a könyvtár.

A visszahozni kívánt könyveket bárki leadhatja névvel és olvasójegyszámmal ellátva. Az átvett könyveket 72 órára elkülöníti a könyvtár, csak ezt követően lehet újra kölcsönözni.

A kölcsönzésekről, lejárati határidőkről a kolcsonzes@rfmlib.hu e-mail-címen, a könyvtári szolgáltatásokra vonatkozóan a rakoczi@rfmlib.hu címen érdeklődhetnek. Telefonon (46/503-120) és a honlapon található online chat fórumon 8-tól 16 óráig állnak rendelkezésre a könyvtárosok.

A lehetséges hosszabbítások számát 4-re emeltük. 2020. november 11-től késedelmi díjat nem számolunk fel, az eddig keletkezett összegek tovább nem növekednek.

Kedvezményes beiratkozás

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár 2021. február 1-től május 31-ig kedvezményes beiratkozási lehetőséggel várja az érdeklődőket. Bármelyik könyvtárunkban be lehet iratkozni, és az ott kapott olvasójegy a központi épületbe és valamennyi tagkönyvtárba érvényes. A teljes árú beiratkozás 1600 Ft/év helyett 1000 Ft/év, a diákok és nyugdíjasok beiratkozása 800 Ft/év  helyett 500 Ft/ év. A kedvezmények az olvasójegy érvényességének meghosszabbítására is vonatkoznak.
Aki még nem tagja könyvtárunknak, igénybe veheti az online regisztráció lehetőségét is. Részleteket itt talál: https://www.rfmlib.hu/hu/content/online-regisztracio-leendo-olvasoinknak

 

Elektronikus szolgáltatás

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előfizetője az Akadémiai Kiadó két szolgáltatásának, a szótárcsomagnak és a MeRSZ-nek. A könyvtár regisztrált olvasói otthonról is hozzáférhetnek a kiadó szótáraihoz, valamint az alap- és referenciaművek folyamatosan bővülő elektronikus gyűjteményéhez.
A távoli hozzáférés módja 2021 februárjától megváltozik. Az eddigi kódok helyett a
felhasználóknak csak létre kell hozniuk egy egyéni fiókot az előfizető intézmény IP-címéről és máris bárhonnan, bármikor elérik az intézmény által előfizetett MeRSZ-et vagy Szotar.netet.
Mivel könyvtárunkat olvasóink nem látogathatják, ezért az előfizetői fiókok létrehozását e-mailben kérhetik tőlünk a simonm@rfmlib.hu e-mail címen.
A fiók létrehozásához szükséges adatok:

  • név
  • e-mail cím
  • olvasójegyszám

Szolgáltatások igénybevételénél maszk használata kötelező! Kérjük, készítsék elő olvasójegyeiket, ezzel is elkerülve a sorban állást!

Friss információkért kövesse Facebook oldalunkat és honlapunkat!